maandag 2 september 2013

De Nieuwe Zevenbergen 23-08-13

Vrijdag 23 augustus was ik afwezig en zou dichter/presentator Harry Zevenbergen mijn programma overnemen. Helaas ging, door een technisch probleem, de uitzending niet door. Hij stuurde mij zijn tracklist met toelichting en spotify-playlist. Zo kan iedereen toch nog meegenieten van de behoorlijk Brits-getinte gast-uitzending die niet doorging. Harry, kom er maar in:

"Ik open met drie gloednieuwe tracks. De eerste (1) is van een band die vier jaar lang niet van zich liet horen met nieuw werk. Gelukkig zijn ze er weer en hoe, 'Right Thoughts...' is één van de beste cd's van de band. Verse aardbeien wie lust ze niet.
Gevolgd door de titeltrack van de eerste solo-cd van Rick de Leeuw (2).
'Stunner' is de single van de binnenkort te verschijnen nieuwe cd van Scroobius Pip (3), die op deze cd weer samenwerkt met de onvolprezen Dan le Sac. Met de teksten en voordracht zit het altijd wel goed met Scroobius Pip.
De nieuwe cd van Frank Turner (4) kan niet vaak genoeg gedraaid worden, mijn favoriet is 'Polaroid Picture'.
Natuurlijk kan geen enkel programma zonder The Smiths (5), de geniale ouders van de Engelse indiemuziek.
De Dropkick Murphy's (6) staan ook op hun laatste cd weer garant voor stevig punkrockende folk waarbij ieder slecht humeur binnen no time verdwenen is.
Billy Bragg (7) keert op zijn cd 'Tooth & Nail' weer terug naar de countrymuziek, een pad dat hij eerder bewandelde in samenwerking met Wilco. Met die band produceerde hij drie cd's met teksten van Woody Guthrie, de muzikale vader van Phil Ochs, Bruce Springsteen en Bob Dylan en de opa van Bragg zelf. Van Bragg koos ik ook zijn oude hit, 'God save the youth of America'.
Met 'Pura vida conspiracy' consolideert Gogol Bordello (9) het niveau van de drie laatste cd's. Ze omschrijven hun stijl als Gypsy Punk, denk aan The Pogues, maar dan met Balkan ipv Ierse roots.
Dan vier nummers in de nieuwe, waarschijnlijk maar eenmalige rubriek: Top 4 van eeuwig frisse nummers. Aflevering: Early Nineties, met The La's (10), The Charlatans (11), Inspiral Carpets (12) en op 1 James (13) met 'Sit down' één van de grootste festivalhits ooit. Luister ook de live-versie waar het publiek eindeloos door blijft zingen.
Ik sluit af met een nummer van Travis (14), 'Let her go' van Passenger (15) en 'The Streets are ours' van The King Blues (16)."

1. Franz Ferdinand - Fresh Strawberries
2. Rick de Leeuw - Hou me stevig vast
3. Dan le Sac & Scroobius Pip - Stunner
4. Frank Turner - Polariod picture
5. The Smiths - There's a light that never goes out
6. Dropkick Murphy's - Prisoner's song
7. Billy Bragg - Tomorrow's going to be a better day
8. Billy Bragg - Help save the youth of America
9. Gogol Bordello - My gypsy auto pilot
10. The La's - There she goed (acoustic version)
11. The Charlatans - This is how it feels
12. Inspiral Carpets - This is how it feels
13. James - Sit down
14. Travis - Moving
15. Passenger - Let her go
16. The King Blues - The Streets are ours

bonustracks:
17. Travis - Why does it always rain on me?
18. Passenger - I Hate
19. Soul Sister Dance Revolution - Soldires of love
20. Thea Gilmore - Something to sing about
21. Thea Gilmore - I'm not down
22. Ingrid Michaelson - Do it now
23. Beans on toast - Protest song
24. Crowns - Kissing gates

Geen opmerkingen:

Een reactie posten